Wednesday, February 9, 2011

eskrim di alam slow-mo


eskrim ni saya lukis sendiri tau! jgn culik!


seminggu ni memang hell. makan eskerim pun x sempat.

sibuk serabut.

kalo boleh saya nak tinggalkan semua ni dan lari.

lari ke dunia slow-mo bersama si dia.

ok..

malam kebelakangan ni, sebelum tido, setelah menghantar sekeping mesej ucap selamat malam kepada sidia, saya akan termenung sekejap sambil memandang sayu kipas yang sedang rancak berpusing.

banyak yang saya pikir, saya berharap esok pagi apabila saya bangun dari tido, saya berada di alam slow-mo.

alam slow-mo adalah alam dimana eskrim yang kita makan akan lambat habis, dan setiap saat yang dilalui adalah sangat berharga.

saya mahu bawa dia ke alam slow-mo untuk makan eskrim.

tapi secara jujurnya, saya sudah lupa flavor kegemaran si dia.

ok.. saya memang truk. katakan saja.

tapi kalo si dia suruh saya teka, saya akan jawab vanilla, kerana besenye pompuan suka vanilla. ntah betul ntah tidak itu hanya tnggapan saya.

kalo jawapan saya betul, tekaan saya tepat saya akan beli eskrim vanilla untuk die.

kalo salah tekaan saya, saya akan biarkan dia sendiri yang tentukan. ambikla eskrim apa saja.

ataupn, kami duduk dulu di mana-mana dan cuba tentukan flavor mana yang lagi bes.

ya, kami boleh bercakap soal eskrim sepanjang hari. kerana kami di alam slow-mo

.......

menikmati eskrim bersama si dia sambil berbual-bual tentang perkara remeh-temeh yang lansung tak masuk akal adalah impian saya.

.

3 comments:

Zie said...

slow motion gituh..hihi

Nurul Aznil said...

Salam,

bawa dia pi baskin robin pada hari rabu.
1 scoop RM7.90 dapat 1 scoop lagi free... ada 31 perisa untuk dipilih..

si para para said...

aiskerim tu sedap kan..nak sikit.hehe