Monday, June 8, 2009

Public Phone

Pak imam dh berbelas-belas kali sebut dalam khutbah.... ketua kg aku pun dh naik feed up bagi nasihat... jgn di pedajalkan satu2nye public phone yg ade.. nnti susah kalo berlaku kecemasan... memang sedih... cume ade satu je public phone.. 2 pun model lame.. x stylo lngsung... mentng2 la populasi penduduk kg kurang... hari ni baiki.. esok lusa terbarai dibelasah budak kg sebelah yng dh mcm bangang... kg sebelah xcool, awek sombong nk mampus... memilih tahap gaban.. mau saja aku ragut beg galas diorng, tp x bleh.. 2 kije mat indon..nnti msk paper muka aku.. naya.. aku dh letih bersuara dlm mesyuarat rukun tetangga... x la secara direct.. aku sound belakang2 je... sound depan2 nnti silap2 haribulan bgn ketua kg hempuk aku ngan botol mineral... sape malu.. aku jgk..

sape kate public phone x pnting mmang silap la... ank mak cik senah yg kene serangn apendik ari2 pun tepon ambulans pakai public phone....Ramli, pencen askar.. duk sebelah rumah si senah pun pakai public phone mase nk mengorat jande anak 2 kg sebelah, ramli x gune nset sebab x pandai nk delete mesej.. asyik2 kantoi dengn bini.. malu betul...dan x terkecuali jugak aku.. pn menggunakan kemudahan asas terbabit.. time2 terkancip kredit.. dulu masa berawek, public phne la pengikat kasih pengutus rindu... tp 2 dulu.. kisah dulu yang mcm gampang...

masalah belum jugak selesai malaupun msuk ni dh 45 kali penduduk kg bermusyuarat pasal pondk tepon.. si Seman x abh2 nagn lawak bodoh beliau.. dicadangnye supaya tebang saje pondok tepon pakai chainsaw.. cantekla 2 seman.. nasib baik ketua kg sabar, kalo x dh lame beliau dibuang daerah...mesyuarat pn dh x mcm mesyuarat.. ade lagi yg sempat menyelit, promote pasal jus mengkudu.. mcm gmpang..kalo ikut hati muda aku, dh lame aku sumbat jus mengkudu berkenaan ke dalam dubur beliau.. baru padan.. orang tgh serius tahap bionik ni, sempat lagi nk promote barng...


(************************)


dunhill sebatang... cekelat 20sen...cntik.. lgi 20 sen bleh aku guna buat col member...tanye jd x maen futsal arini... truttt!!!..truttt!!!!... senyap.. pehal plak public phone kesayangan orng kg ni.. nk kate rosak, baru je baiki... kepala aku dh panas ni.. biba btul.. nah ko! tanpa pedulikan hati dan perasaan orng ramai, tanpa segan silu aku menendang pondok tepon berkenan.. lantas ku pegang gagang, ku rentus begitu saja.. ambik ko pondok bodoh..aku trus blah mcm 2 je...

esoknye mcm biase, kat tempat biase.. kedai kopi pak samad... ketua kg mengumumkan pondok tepon rosak lagi... dan aku mcm biase dari belakang... BUDAK KG SEBELAH!!!!!


Imej satelit seorang remaja kg sebelah.. aku rasa mamat ni la kaki penjahanam pondok tepon..

8 comments:

zanetti_be said...

ehh.mcm gmbr mu jah dlm gmbr tue.hahaha

zuLL said...

ni gambar black ni. jahat la mg

dnie said...

letak gamabr gnie kkgi mu kena flag..bodo laaaa

chah~ said...

hampehh.. budak kg sebelah!!!

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

din!! btol2.. bingung sungguh! haish!


woit! brpe kali mahu tukar bground la.. da la x link aku! haish!

sile ye.. sile link..

muahahhaaaa...

;DD

zuLL said...

sebenarnya saya yg ambil teder selenggara blog yeng

Hampasnyior said...

palie: 2 gambar budak kg sebelah

roy: gambar budak kg sebelah!

dnie: kahkah... rileks r.. bukan gmbr lucah..haha

chah: budak kg sebelah mmg hampeh!

Tieha: nanati aku lik. sorry..

roy: blah la lu

zuLL said...

wa dah implanted virus kuda dalam blog lu