Sunday, January 2, 2011

die sambut tahun 2011

Malam tahun baru.

Malam ni, die dh ready die dah nekad. Malam ni apa nk jadi, jadila. Memang dari dulu lagi die dh planning, kbtulan mlm ni ade teman2 yang ajak. Pucuk dicita ulam mendatang orang kate, muda-muda ni la nk try, nnti dh tua, xde benda nk dicerita nk di bnggakan tatkala melepak di kedai kopi. Dosa?.. katanya die, kite kire belakang… yang penting pengalaman zaman muda. Bukan senang nk buat benda ni, alang2 dpt sambung belajar kat kolumpur ni, ni la masanya. Die budak kampong je, masa duk berpeleseran kat kampong dulu die jugak yang benci benda2 macam ni, kate macam-macam… tapi malam ni, atas pilihan die sendiri, die nekad nak try…

Kebetulan yang manis, malam ni sambutan tahun baru.. sepnjng hidup die, x prnah lagi katanya sambut tahun baru ni kolumpur. Die dh bosan tengok bunga api, bagila bunga api sebesar mana, secantik mane, die xnak, bukan apa, time raya bunga api, time merdeka bunga api.. kalo nk tgk bunga api, kat kampong die sendiri pun berlambak, taun baru kalini, die nk benda lain, die impikan kelainan, walaupun kelainan itu mungkin sekali mendekat kan die dengan gerbang neraka, gamaknya die pikir boleh kawtim dengan malaikat malik. Die berkeras sekeras-keras konek nk benda tu, Kebetulan ada 2 3 ekor teman die yang juga bersekepala dan juga memiliki ilmu agama yang sama level dengan die ajak cuba, ha.. apa lagi, duit ade, bukan xde. Die bukan berkira sgt pasal duit ni kalo nk berhibur, lain la kalo berkaitan akademik, 2 crite lain.

Dalam kereta lagi die dh tersengih2, die bukan jenis yang huha-huha, die bukan jenis yang bersosial tak tentu hala, memiliki akaun facebook itu lain cerita. Sejahil-jahil die, jahil lagi tunggul kayu, bukan die tak tahu dosa pahala. Perkara asas seperti berwuduk dan doa qunut itu semua die tahu. Kadang-kadang kalo kene gaya, die berkemampuan untuk member tazkirah jika perlu. Tapi silapnye entah dimana, die teringin sangat nk cuba benda tu, rasa bersalah die dh buang bersama najis sewaktu hendak turun td. Ni semua mungkin sekali gara-gara iklan dan juga terpengaruh dengan cerita-cerita dari barat, budaya kuning bak kate cikgu tingkatan dua.

Die tersengih dalam debar, benda dah ade depan mata, x kan nk beralih angin beralih nekad sekelip mata, buang dulu rasa bersalah. hadap dulu apa yang ade di depan mata. Rasa sekali cukup la, die amik benda tu, bau skit, kemudian teguk… maka bersatula cecair beralkohol itu kedalam darah daging die… die sengih, laaaa… mcmni ke rsnye. Bukan bes sgt pn. Dalam x bes, teguk demi teguk die cube…. Kepala dah goyang. Kebingitan kelab malam lansung x menggangu die, die dh mula suka dengan benda-benda mcm ni, ni ke kehidupan, waaaaahhhhh! Seronak jugak…..

Perggghhh.. die mmg hebat, tahun baru islam 1 muharram die minum barbican, tahun baru omputeh ni, 2011 die minum minuman ber alcohol… memang die hebat, x sia-sia sambung belajar kat kolumpur, dalam keriuhan segala mcm smbutan, die merasa high, bergelak ketawa smbil melayan kehangatan tubuh pompuan ntah mane2, bergeselan dalam kebingitan music yang ntah pape…. Dlm mabuk-mabuk, sempat juga die berkata, 2012 nk try buat tattoo plak…….

Ikut die la… jgn kate 2020 die nk jadi ateis sudah..

2 comments:

maher lamm said...

budusss.......

Zie said...

harap botol barbican aje..haha




ko jgn jadik ateis sudah..jgn wei..jaga akidah